Buď v posteli king s Princem Albertem

Krásný, vzrušující v sexu neodolatelný – takový bude váš penis protknutý mocným kruhem. Zástupy spokojených mužů a jejich partnerek potvrzují, že s tímto piercingem si užijete výrazně lepší sex než dříve.

Buď v posteli king s Princem Albertem

Kroužek nebo podkova vedoucí skrz žalud od ústí močové trubice až po uzdičku je jeden z nejčastějších mužských piercingů, jehož historie sahá do Viktoriánských dob. Velikost kroužku bývá kolem 2,5 cm. K vidění jsou úzké šperky i půl centimetru tlusté kruhy, případě když má muž dírku roztaženou již více, může si tam dát kroužků několik ;-)

"Dlouho jsem se rozhodoval, zpočátku jsem měl i trochu obavy, ale nakonec jsem se rozhodl pro :-).
Dělali mi ho v salonu v Brně a hojil se překvapivě rychle. Zahojený byl už po 14 dnech.
Mám ho pro okrasu a zároveň pomáhá při vzrušení. Při orálu partnerce trochu cinká o zuby :-)"

Tom, 30


To je onen slavný viktoriánský monarcha
To je onen slavný viktoriánský monarcha

Kdo byl princ Albert?

V období snahy o popularizaci intimních piercingů bylo vytvořeno několik smyšlených příběhů o jeho vzniku, které měly nadchnout lidi pro tento nový styl okrasy. Jedním z nich je například indická pověra, že pomocí závaží v PA lze prodlužit penis.

Fakt o původu je mnohem prostší a ukrývá se v rozverných gay hrátkách. Nyní je velmi populární i mezi hetero-muži.

Pro popularizaci tohoto typu piercingu mu bylo přiřazeno jméno manžela královny Viktorie – prince Alberta. Nevíme však, zda jej sám nosil, nebo mu pouze propůjčil své královské jméno.


Okouzlující a zároveň pratická ozdoba v jednom :)
Okouzlující a zároveň pratická ozdoba v jednom :)

"Důvodů proč ho mám je víc, i praktická stránka. Princ Albert byl původně určen k zavěšení mimo úzké nohavice a pro tyto účely se využít i pro náruživeho bikera aby v nohavici nekřekážel. Dříve byly v módě kalhoty tak úzké, že se tam penis nevešel. Takže Princ Albert byl užíván hlavně prakticky – používal se na zavěšení na poutko v kalhotách a do nohavice nic neviselo.

Mně to řeší na kole stejný problém, takže mne již netrápí tření o sedlo. Poskládat si to tam bohužel nestačí, tělo je poddajné a gravitace funguje a nejen, že esteticky nic moc, ale pak to bývá i nepříjemné. Takže leda zavěsit :)"

Marek, 28

Ze začátku, než si na něj muž zvykne, může mít obtíže s močením. Ty jsou způsobeny zejména tím, že moč stéká po šperku. Může pomoci si u čůrání sednout.

"Piercing jsem si dělal sám. Střídám v něm různé šperky a partnerku to krásně dráždí."

Petr, 23


Do větší dírky dva kroužky
Do větší dírky dva kroužky

Pro odvážlivce závaží
Pro odvážlivce závaží

Jaký šperk pro PA zvolit?

Nejčastěji kroužek nebo podkovu. Zkusit můžete i banánek.

Prince Albert je vhodný typ pro roztahování. Začínáte úzkým šperkem, pak provléknete širší a později můžete i dva uzší.

Fajnšmekři jistě přijdou na různé způsoby hrátek s kroužkem na konci žaludu. Přímo svádí k zavěšení zámečku nebo závaží, případně jej po vzoru legendy zavěsit na poutko uvnitř kalhot nebo využít kroužek jako karabinu pro vodítko.

"Větší průměr kruhu (teď nemyslím tloušťku piercingu) podstatně stimuloval partnerku – byl 25mm široký. Ale tím, že jsem neobřezaný, mi při běžném nošení tlačila předkožka zespodu na piercing a ten roztahoval ústí močové trubice.

Po celodenním nošení se tam dělal bolestivý otlak, což bylo při sexu nepříjemné. Bylo třeba vyměnit piercing za menší poloměr, aby nevytvářel otlak v neztopořeném stavu, ale ten už nestimuloval tak silně, takže trvalo, než se podařilo najít zlatý střed :)

Správná velikost se musí vyzkoušet v praxi
Správná velikost se musí vyzkoušet v praxi s partnerkou

Mně se líbí podkovy. Problém je v tom, že se špatně zavádí (závitem napřed po odšroubování kuličky) a nehodí se na roztahování (maximální tloušťka piercingu pro vpich je 2mm, pokud chceš tlustší, po zhojení postupně měníš za hrubší šperk). Jelikož jsem ještě ve fázi roztahování, tak používám podkovu s kuličkou, ty nemají závit a zavádí se jednoduššeji. Ale myslím, že základ je, aby byl hladký, bez hrotů aby nehrozilo poranění. Navíc piercingů je velký výběr... ale těch měnších. Na Prince Alberta potřebuješ větší kroužky a ty není vůbec lehké sehnat, čili výběr není zdaleka tak velký jak by se zdálo."

Radim, 42

BDSM inspirace pro dominantní Dámy

Rády vodíte svého otroka na obojku? Mohl by si pro vás nechal udělat PA a mohly jste vodítko zapojit i do kroužku v penisu.


Buďte kreativní :)
Buďte kreativní :)

Efekt na vzrušení

Pro muže velmi vzrušující, prochází citlivými oblastmi penisu. U žen také hodně, ale vše závisí na zvoleném šperku. Musíte vyzkoušet, je to velmi individuální.

Použitelnost při sexu

Musíte vhodně zvolenit velikost šperku vzhledem k tomu, jak je žena úzká.

Ne všechny recenze jsou však pozitivní...

"Nepoužitelný při sexu, měl sem ho a už sem ho musel zrušit (kdo to má furt sundávat a nandávat)."


Se s propíchnutým žaludem je neopakovatelný
Se s propíchnutým žaludem je neopakovatelný

"Šukat se s tím dá, je to super, jednou jsem piercing vytáhnul a hodně mi to chybělo :) Zjistil jsem, že opravdu typ piercingu hraje roli. Nedokážu to popsat, ale podkova mi nesedí, zatímco kroužek s kuličkou o stejném průměru žádný problém nedělá. Asi to bude rozdílným typem stimulace. Podkova více tahá a tlačí, zatímco kroužek více rotuje.

U i naprosto hladkých piercingů se po opakovaném sexu (například při divokém víkendu na hotelu) projevilo dráždění u partnerky a piercing jí nedělal moc dobře, spíš byl pro partnerku nepříjemný (ale to bylo opravdu po opakovaném tvrdém sexu). Řešil jsem to tak, že jsem piercing vytáhnul. U mě byl okamžitě poznat rozdíl, prostě mi to tam chybělo a ihned jsem věděl, že sexuální prožitek s kroužkem v žaludu je o dost výraznější a stimulace byla najednou o 150% slabší."

Radim, 42


Mnoho majitelů PA se shoduje na tom, že vzrušující je pro ně i partnerky už jen vizuální prožitek. Je to prostě krásné a sexy. 
Mnoho majitelů PA se shoduje na tom, že vzrušující je pro ně i partnerky už jen vizuální prožitek. Je to prostě krásné a sexy.

"Celkově vzato jsme s partnerkou s mým piercingem oba spokojení. Vypadá to dobře, pohled na okovaný penis je vzrušivější pro nás pro oba a tím, že se pro mě stal sex podstatně vzrušivější, se zvýšila i jeho četnost – najednou po 8 letech vztahu mám apetit puberťáka! Takže i přes mírná negativa a lehčí "porodní bolesti" to přineslo do sexuálního života úžasné oživení."

Radim, 42

Dolphin neboli Deep PA

Prodloužený nebo posunutý vpich (ne ústící močovou trubicí, ale dále v žaludu nebo těle penisu), to je typ dolphin. Charakteristické je propíchnutí (podobně jako u PA) kroužkem, podkovou nebo banánkem. Ojediněle se lze setkat i s extrémnějšími provedeními, kdy se používá kruh o průměru několika cm, který vede až do půlky penisu.


Dolphin v detailu
Dolphin v detailu

Pěkná kombinace
Pěkná kombinace

Hodně hluboký PA
Hodně hluboký PA

Reverse PA

Jestliže klasický Prince Albert má kroužek skrz močovou trubici a horní část žaludu (nebo až k uzdičce), obrácený PA vede na druhou stranu, čili kroužek vychází ven na spodní části žaludu.

Vybíráme z e-shopu