Jak na problémy s erekcí 3/3 - další tipy

V posledním dílu seriálu o erekci vám prozradíme tipy a triky pro zlepšení erekce. Dozvíte se jak oddált ejakulaci a zlepšit svoji sexuální výdrž pomocí Kegelových cviků. Intenzivnější orgasmy zažijete při masáži prostaty. A když se nechce postavit dost rychle, pomůžou prokrvující erekční gely.

Jak na problémy s erekcí 3/3 - další tipy

Další tipy na podporu erekce

V minulém dílu jsme zmínili běžné postupy při problémech se ztopořením - léky Viagru, Cialis, Levitru s Spedru, oblíbené vakuové pumpy, injekce alprostadilu (prostaglandinu E1) a možnost terapie poruch erekce rázovou vlnou. Tyto prostředky se používají hlavně u závažných potíží s erekcí. Následující tipy jsou určeny pro muže, kteří chtějí erektilní dysfunkci včas předejít, nebo chtějí svou erekci ještě zlepšit.

Erekční gel

Na trhu existují kromě lubrikačních gelů i gely na erekci. Jejich složení napomáhá k většímu prokrvení pohlavních orgánů. Výhodou je, že oproti tabletkám či afrodisiakům nejsou drahé. Některé mají navíc vůni i chuť po ovoci, takže jsou vhodné pro orální sex. Prokrvující gely je vhodné použít, když chcete erekce dosáhnout rychleji, nebo penis ještě není zcela tvrdý. V závažných případech erektilní dysfunkce lze erekční gely brát jen jako doplněk zvyšující kvalitu styku v průběhu hlavní léčby.

Kegelovy cviky

Silné svaly dna pánevního podporují erekci
Silné svaly dna pánevního podporují erekci

Svaly okolo močové trubice a konečníku nazýváme svaly pánevního dna. Tréning těchto partií tzv. Kegelovými cvikypozitivní vliv na prokrvení genitálií, tvrdost ztopoření a předcházení předčasné ejakulaci. Těmito cviky můžete zvýšit i prožitek při sexu, zvýšit sílu a mohutnost ejakulace a zlepšit potíže s inkontinencí moči.

Stačí každý den trénovat dosažení erekce (nejlépe hned po probuzení) v kombinaci se zatínáním svalů pánevního dna (stačí 5- 10 min denně, 4x týdně). První výsledky lze očekávat po 4 - 6 týdnech.

1. Tréning dosažení erekce

Zaujměte pohodlnou pozici a snažte se pouhými myšlenkami dosáhnout erekce. Pokud to bez stimulace penisu nejde, můžete si pomoci jemným hlazením. Partnerka může také pomoci, penis by ale neměl být stimulován přímo např. masturbací.

2. Zatínání svalů

Cvičení pro tvrdou erekci
Cvičení s ručníkem

Když je erekce dostatečně silná, zatínejte a povolujte svalstvo jako při zadržování močení. Nezatínejte však jiné svaly (například břišní či stehenní) a nezadržujte dech. Musíte se naučit ovládat správnou skupinu svalů. Délka stahu by měla být do 5 sekund, po několika týdnech můžete prodloužit až na 10 sekund. Proveďte 10 stahů. Pokud se na to cítíte, můžete si přes penis přehodit ručník jako závaží.

Jak bylo řečeno, zatínání svalů můžete trénovat i v průběhu celého dne. Bez erekce sice nebude cvičení tak účinné, ale lze jej provozovat kdekoli a diskrétně.

3. Uvolnění erekce a její obnovení

Uvolněte erekci ponořením penisu do studené vody, nebo studenou sprchou. Po ochabnutí dosáhněte nové erekce a cvičení opakujte. Proveďte alespoň 3 série, všechny měly být prováděny co nejrychleji za sebou.

Zdravý životní styl

Zdravým životním stylem k lepší erekci

Kvalita erekce je citlivým barometrem mužského zdraví. První problémy se ztopořením jsou proto vhodnou motivací, abyste zlepšil životní styl. Výsledky jsou znát až po několika týdnech, odměnou za vaši vytrvalost je však kromě obnovení erekce i lepší fyzička a celkový zdravotní stav.

Základem je pravidelný denní režim, kvalitní spánek, zdravé stravování, sport a cvičení. Nekuřte a omezte alkohol. Jezte takové potraviny, které vám chutnají a zároveň jsou zdravé. Otužujte se studenými sprchami či saunou. Pokud se nemůžete přinutit sportovat, přihlaste se na tréning, kde z vás dostane maximum trenér.

Masáž prostaty

Přímá masáž prostaty se provádí přes konečník.
Přímá masáž prostaty
přes konečník

Prostata je důležitá žláza v mužském těle. Je přístupná přes anální otvor, proto ji muži často opomíjí. Masáž zdravé prostaty je příjemná a vzrušivá. Stimulace prostaty při sexu má pozitivní vliv na erekci a často výrazně i na intenzitu orgasmu. Zvětšená (zbytnělá) prostata naopak na dráždění reaguje přecitlivěle a bolestivě. V takovém případě určitě navštivte urologa.

Nejlepší stimulant prostaty je pravidelný sex. Prostatě dále prospívá plavání, jízda na kole, dřepy, výskoky, nebo Kegelovy cviky). Pravidelné prokrvování prostaty ji udržuje v pořádku a zdravou, což dále snižuje riziko problémů s erekcí.

Masáž prostaty lze provádět buď nepřímo nebo přímo. Nepřímá masáž spočívá ve stimulaci anální hráze (perinea) – místa mezi varlaty a konečníkem. Účinější je přímá masáž přes konečník. Masírovat se může jednoduše prstem, nebo erotickými pomůckami. Vhodné jsou zejména stimulátory prostaty, dilda a vibrátory na bod G. Použití lubrikačního gelu je samozřejmostí.



Vybíráme z e-shopu