Spanking – polohy pro výprasky a trestné lavice

V BDSM jsou výprasky a tělesné tresty oblíbenou praktikou, ale kouzlu spankingu v rámci erotické hry často propadnou i klasicky zaměřené páry. Při vášnivém sexu není k plácnutí přes zadek daleko a s trochou nadsázky lze říci, že i toto je spanking. Dnes se budeme věnovat tématice výprasků podrobně a probereme vhodné polohy a nábytek: trestné lavice, berkley horse, ale např. i obyčejnou židli.

Spanking – polohy pro výprasky a trestné lavice

Tady někdo zlobil a dostane na zadek
Autor: Guido Argentini

Spanking a trochu teorie pro začátek

Spanking pochází z anglického slovíčka spank a znamená výprask prováděný v rámci erotické hry. Nejde však ve většině případů o tvrdé SM (sado–maso), ale o nutkavé naplácání submisivního partnera. Celou kapitolu o spankingu najdeme dokonce již v Kámasůtře a tato praktika byla také hojně využívana Římany. Úsměvný je pak zachovaný středověký výrok Magdaleny, manželky Matěje z Hradce Králové, z roku 1514, kdy veřejně pronesla: „do tý doby žádnýho štěstí nepoznala, a kdyby toho věděla, pro svý štěstí sama sobě šilink dáti by kázala (šilink = trest mrskání).“

Co je třeba si připravit

Pro spanking v úplně krajních podmínkách není zapotřebí nic, prostě stačí zem, tvrdá ruka a otrokův zadek. Ruční výprask na holou lze provést buď přehnutím provinilce přes koleno, nebo v poloze v předklonu (tzv. Bent over touching toes). Většina lidí si však chce tuto techniku vychutnat více a pokud mezi ně patříte, budete potřebovat vhodný nábytek, nástroje (biče a důtky) a pro zpestření si můžete pořídit doplňky (roubík, pouta).

Výprask od dominy v poloze přes kolena

Spankingové polohy

Přehnutí přes kolena (Over the knees, OTK)

Nejčastější poloha používaná k výprasku na holý zadek. Trestanou osobu si dominant přehne přes kolena, takže má její zadek přímo na ráně. Trest lze znepříjemnit např. držením za vlasy.

Výprask na holou rákoskou v předklonu s držením mohou

Předklon s držením nohou (Bent over touching toes)

Otrok je předkloněn k zemi a má napnuté nohy, přičmež se rukama drží kotníků. Tato poloha je zejména vhodná nemáme-li po ruce žádný nábytek a potřebujeme svému otroku ihned udělit trest.

Pokud máte k dipozici pouta a chcete otroka potrápit, můžete mu ruky k nohám přivázat.

Nábytek na spanking

Výbavu na spanking najdeme téměř ve všech BDSM studiích, ale vyskytuje se i u mnoha lidí doma. Největší výhodou základního nábytku je především jeho velikost a cena, kterou si může dovolit každý. Vyhovující je totiž již obyčejný kuchyňský stůl opatřený pouty, židle, nebo pro milovníky public sexu venkovní lavičky. Nejznámější a nejpoužívanější jsou trestné lavice, začněme proto s nimi.

Trestné lavice a jejich využití

Trestná lavice s opěrkou
Trestná lavice s opěrkou
a oky pro přivázání

Trestné lavice se používají ke znehybnění a postrestání otroka. Jejich sortiment je natolik široký, že se jednotlivé typy od sebe výrazně liší rozměry i možnostmi uchycení. Mohou být polstrované, potažené kůži a doplněné o různé hrbolky, které „znepříjemňují“ otrokovi život. K jejich výrobě se nejčastěji používá dřevo. Vždy se však jedná o lavici, na kterou se otrok uchytí, čímž se dostane přímo do spankingové polohy tvz. birching block. Tato poloha je zvláště nepříjemná, když je otrok nucen mít napnuté nohy (např. pomocí klády).

Berkley Horse pro bondáž a bičování
Berkley Horse
pro bondáž a bičování

Posvátný Berkley horse

Theresa Berkley byla domina v 19. století, jenž se specializovala na tresty, mrskání a bičování. V umění způsobovat bolest pro potěšení byla velmi nadaná. Její klientelu tvořila bohatá londýnská smetánka – muži i ženy z aristokratických kruhů.

Po její smrti byl zveřejnění deník a s ním i její nákres tzv. Berkley horse, kam přivazovala své zákazníky. Jedná se o trestnou lavici s otvorem na hlavu a dalšími otevřenými místy, např. na genitálie. Berkley horse je velmi oblíbená dodnes, především u lidí, kteří mají rádi historický nábytek. Jediná jeho nevýhoda je ve velikosti.

Tantrické lehátko vhodné i pro spanking
Tantrické lehátko
vhodné i pro spanking

Moderní nábytek

Moderní nábytek pro spanking kombinuje prvky znehybnění a zároveň je diskrétní. Může se jednat o speciální manželské postele doplňené o sofistikované úchyty na končetiny a odkládací prostory pro pomůcky nebo umně navrhnuté židle, které zvědavá návštěva neodhalí.

Speciality, vybavení BDSM studia

Bičovací lavice pro BDSM studio
Víceúčelová bičovací lavice

Pokud se nechceme spokojit pouze s dřevěnou lavicí a na Berkleyhorse nemáme místo, je možné si vybrat ze spousty alternativ. Fetišistům lze doporučit např. kované výrobky - řetězy na skobu připoutané ke stěně, ale i kožené či latexové řemeny.

Vyrábí se i specializované lavice s polstrováním a otvory pro hlavu, ruce a nohy, což umožňuje dominantovi mučit každé partie zvlášť. Takovou lavici pak lze použít i k dalším ponižovacím technikám (facefuck, piss, milking apod.).

Běžný nábytek vhodný na spanking

Na spanking je vhodný i běžný nábytek jako je stůl, křeslo, lavice, žebřík. V podstatě stačí jakákoli trochu větší plocha, kam si připoutáme otroka. Zvláště zajímavé polohy lze vymyslet s obyčejnými štaflemi či obrácenou židlí položenou opěradlem na zem, kde nám otrok přímo zadek chtě-nechtě vyšpulí.

Seřezaný zadeček studentky
Seřezaná studentka
opřená o stůl
Přivázaná ke křeslu dostane naplácáno.
Přivázaná ke křeslu dostane naplácáno
Dívka přehnutá přes židli dostane na zadek.
Ohnutá přes židli dostane na zadek.
Výprask bičíkem na stole
Výprask bičíkem na stole

Příště biče a důtky na zlobivé

Téma trestů a výprasků v erotice jsme dnes pouze nakousli. Příště se budeme věnovat bičům, důtkám, plácačkám a dalším nástrojům, kterými lze neposlušného partnera potrápit. Zjistíte, na které vlastnosti byste si měli při nákupu bičíku dát pozor a s kterým trest nejvíc bolí. Závěrem se dozvíte, čím z domácnosti můžete partnerovi naplácat, pokud zrovna nemáte bič ani důtku po ruce.

Vybíráme z e-shopu